Anime-Xtreme
Anime-Xtreme


 
AcasaAnime*GalerieInregistrareConectare

Distribuiți | 
 

 Mancare

In jos 

Va place ,,meniul"?
Da
50%
 50% [ 1 ]
Doar unele
50%
 50% [ 1 ]
Nu
0%
 0% [ 0 ]
Total voturi : 2
 

AutorMesaj
lacrimi-de-inger
AdministratorAdministrator
avatar

feminin
Numarul mesajelor : 87
Varsta : 24
Localizare : Constanta
Joburi/Distractii : po.Oze[:x]
Warn :
0 / 30 / 3

Data de inscriere : 03/01/2008

MesajSubiect: Mancare   Mier Aug 27, 2008 10:16 pm

^ ^


Sushi de somon afumat


Categorie: Mancare gatita
Specific: japonez
Timp preparare: mediu
Nr. portii: 4
Calorii: 200 cal.
Evenimente: Cina romantica
Status: testat


Bucataria japoneza a devenit cunoscuta pentru faptul ca ofera mancaruri deosebite, usor de preparat si cu un nivel scazut de grasimi, asa cum este si acest sushi de somon afumat. Preparati cat mai des sushi, chiar sub forma de sushi de somon afumat si veti obtine o forma si o sanatate de invidiat. Sushi de somon afumat este usor de preparat, trebuie doar sa faceti rost de cateva din ingredientele bucatariei japoneze.


Ingrediente

200 gr orez cu bobul lung
2 linguri otet
4 lingurite zahar cu granulatie fina
1/2 lingurita sare
2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi)
100 g somon afumat
1/2 castravete taiat fasii subtiri

Pentru garnitura

pasta de wasabi
sos de soia japonez shoyu
ghimbir murat



Mod de preparare
Se spala orezul in apa rece, se pune intr-o cratita impreuna cu o cantitate egala de apa. Cand clocoteste, se acopera cu un capac, se reduce flacara si se lasa sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi se stinge focul si se lasa orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute;

Separat intr-o cratita mica se incalzeste otetul, in care s-a pus zaharul si sarea. Cand zaharul s-a dizolvat complet, se toarna otetul peste orezul fiert si se amesteca bine;

Se pune orezul pe un platou intins si se afaneaza;

Se aseaza o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (o bucata de material textil tare, o rogojina, putin mai mare decⴠfoaia de sushi nori) si se intinde pe ea jumatate din orezul racit, apoi se aseaza la marginea acestuia jumatate din somon si din fasiile de castravete;

Se ruleaza orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Se umezeste lama unui cutit foarte ascutit si se taie ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Se repeta operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas;

Se serveste cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.Pentru prepararea orezului vezi si reteta de: Sushi de orez.


--------------------------------------------------
Chicken satay


Categorie: Gratar
Specific: japonez
Timp preparare: rapid
Nr. portii: 4
Calorii: 250 cal.
Status: testat


Va oferim o reteta de pui japonez, Chicken Satay delicios si cu aspect irezistibil. Chicken Satay este o bijuterie de piept de pui fript pe gratar si servit cu un sos special. In afara de aspect si gust, acest Chicken Satay este recomandat si de faptul ca se face usor si rapid.


Ingrediente
500 g file de piept de pui (fara piele si os)
1 capatana de usturoi
1 ceapa mica
2 linguri de
zahar
2 linguri de sos de soya
3 linguri de ulei de arahide
100 ml lapte de cocos
1 lingura de sos chilli
1 lingura de
lemmon grass powder


Mod de preparare
Se taie pieptul de pui in fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de lungi se poate, se ung cu usturoi si ulei de arahide si se pun pe
betisoare la gratar, dupa care se aseaza intr-un vas;

Se face un sos din lapte de cocos, sos chilli, zahar, sos de soya, pudra de lemon grass, se pune si ceapa taiata fideluta cu restul de usturoi tocat marunt, se pune sosul intr-un bol.
----------------------------------------------------

Carne inabusita cu cartofi(Niku Jaga)


Categorie: Mancare gatita
Specific: japonez
Timp preparare: mediu
Nr. portii: 4
Calorii: 450 cal.
Status: testat


Carne inabusita cu cartofi, Niku-Jaga este un fel de mancare japonez, pregatit sanatos din cartofi si usturoi. La prepararea acestui fel de carne inabusita cu cartofi, Niku-Jaga, carnea de vaca sau de porc in estul Japoniei trebuie taiata foarte fin. In final aceasta carne inabusita cu cartofi, Niku-Jaga arata nemaipomenit si are un gust si o aroma de milioane.


Ingrediente

1 ceapa
140 g carne de porc
1 morcov
2 cartofi de marime potrivita
1 lingurita praf ghimbir
1 lingura ulei vegetal
2 linguri zahar
2 linguri sos de
soia
2 linguri sake(sau vin alb)
200 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste)
3 linguri mazare fiarta


Mod de preparare

Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc taiata in bucati subtiri, morcovul taiat in jumatati de rondele de aprox. 1 cm grosime, cartofii curatati de coaja si taiati in patru pentru 3-4 min;

Separat praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul;

Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
------------------------------------------------------------------

Pui picant Teriyaki


Categorie: Friptura
Specific: japonez
Timp preparare: rapid
Nr. portii: 4
Calorii: 250 cal.
Status: testat


Mancarea chinezeasca cu betisoare traditionale sau tacamuri clasice, se consuma ca o curiozitate mai intii, dar imediat esti cucerit si vrei sa incerci si alte combinatii-savuroase, inedite asa cum este si acest pui picant Teriyaki. Denumirea acestui pui picant Teriyaki este o combinatie de doua cuvinte japoneze teri si yaki. Daca teri inseamna stralucire, lustru iar yaki copt, fript, va dati seama ce preparat apetisant este acest pui picant Teriyaki. Va sfatuim sa gatiti chinezeste acest pui picant Teriyaki, adica minutios si tenace iar satisfactia finala va fi maxima.




Ingrediente
4 bucati piept de pui (dezosat)

Sos pentru marinat
4 linguri sos soia
2 linguri de zahar
4 linguri sake (vin de orez) dulce
2 lingura sake (vin de orez)
1 catel (mare) de usturoi
1 lingura de ghimbir proaspat, ras pe razatoarea mica
2 linguri ulei



Mod de preparare
Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si sake-ul dulce se pot inlocui cu o aceeasi cantitate de votca plus apa in parti egale);

Se taie carnea de pui in felii pottrivite, se aplica taieturi in diagonala cu cutitul, se inteapa cu o furculita si se pune la marinat in sosul pregatit, pentru cel putin 30 de minute;

Se pune un pic de ulei intr-o tigaie, la foc moderat si se aseaza bucatile de pui marinat in tigaie, fara a se atinge;

Se tin pe foc 2-3 minute, fara sa se intoarca pe cealalta parte;

Se trece carnea pe o farfurie si se lasa un pic sa se racoreasca, dupa care se pune la loc in tigaie, pe partea neprajita, se toarna sosul de marinat deasupra si se mai lasa la foc domol 10 minute;

Friptura astfel rezultata trebuie sa fie foarte frageda ,glazurata dar nu crocanta;

Se serveste cu orez simplu, eventual presarat cu susan sau alune prajite, felioare de castravete, rosii, patrunjel.
-------------------------------------------------

Categorie: Aperitive cu carne sau peste
Specific: japonez
Timp preparare: mediu
Nr. portii: 4
Calorii: 300 cal.
Status: testat


Va oferim o reteta de tempura, aurii si crocante, un fel de mancare japoneza clasica. Aceste tempura japoneze se fac dintr-un cocktail aromat si gustos de legume si se pot face chiar fara ou. In acest caz vegetarienii vor adauga in compozitia de tempura mai multa faina pentru a le lega.


Ingrediente

2 oua
faina
1 ceapa
1 morcov
1 jumatate vanata
1 ardei gras
1 cartof


Mod de preparare

Se curata legumele si se taie in feliute subtiri, julienne, se adauga 2 oua, sare, piper si faina cat cuprinde (cateva linguri), pentru a fi un aluat care sa nu curga;

Se ia cate o lingura din compozitie si se prajeste in uleiul incins cateva minute pe ambele parti.
--------------------

V-am dat cateva retete. ^ ^ Daca le-ati facut sa imi spuneti si mie cum sunt.^ ^
b
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.anime-xtreme.your-talk.com
 
Mancare
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Anime-Xtreme :: Stuff :: Japonia-
Mergi direct la: